Samenvoegen van ontwerp en duurzaamheid bij nieuwbouwplan woonhuis

Op zoek naar een architectenbureau voor uw bouwplannen? Wilt u een ontwerp voor uw nieuw te bouwen woonhuis of aanbouw? Wilt u bouwtechnisch begeleid worden in het totale traject vanaf het huis ontwerpen tot en met de aanvraag bouwvergunning? Wilt u een duurzaam huis bouwen of aanbouw realiseren? Bij ons architectenbureau bent u aan het juiste adres voor een architect in Limburg. HKL is een gerenommeerd en ambitieus architectenbureau, gevestigd in de gemeente Sittard-Geleen.
Plattegrond levensloopbestendig woonhuis met zorg-slaapkamer
Onze focus richt zich vooral op het ontwerpen van het particuliere woonhuis, appartement, zorgwoning, huurwoning, projectmatige koopwoning, verbouwing en aanbouw. Een goed doordacht ontwerp en de toepassing van duurzaam materiaalgebruik zijn voor ons de kernbegrippen voor een tijdloos woonhuis dat voor vele jaren voldoet aan de oorspronkelijke woonwens van de bewoner.

Ontwerp woonhuis door architect:

Ontwerpen is een proces waarbij uiteenlopende wensen samen tot balans komen in een voor de gebruiker passende vorm. Bij de realisatie van een ontwerp stellen wij altijd de opdrachtgever centraal. Samen met u zullen wij in een eerste oriënterend vrijblijvend gesprek nagaan wat het specifieke programma van wensen is voor uw bouwproject. Ook over het te doorlopen vergunningentraject zullen wij u tijdens dit overleg van informatie voorzien. Voor het woonhuis ontwerp zijn voor u als particulier bouwer vertrekpunten als gezinssamenstelling, vrije tijdsbesteding, toekomstplannen, locatie, woonstijl en smaak van invloed voor de vormgeving van  zowel het interieur als het exterieur van de woning.

Indeling woonhuis:

Een woningindeling kent vele varianten als het gaat om bijvoorbeeld de locatie van de keuken en de woonkamer. De keuken in de nieuwe aanbouw of aan de voorzijde of juist centraal geplaatst tussen eetkamer en zitkamer? Is er behoefte aan een speelhoek of rustige werk of studieplek in de woning? Ziet u de keuken vooral als leefkeuken of is deze juist ondergeschikt aan de woonkamer en/of eetkamer? Vertel het onze architect. Onze ontwerpkennis en ervaring zetten wij in om u van dienst te zijn bij een weloverwogen keuze van de woningindeling die het best bij u past. Gedurende het gehele proces stellen wij ons op als dienstverlener waarbij wij uw wensen vertalen in een woonruimte die naast functioneel, aangenaam is om in te verblijven. Voor u gaat bouwen of verbouwen heeft u ook behoefte aan het financiële plaatje van het totale traject. Bij ieder ontwerp stellen wij een helder overzicht op van de te verwachten kosten met betrekking tot de bouwvoorbereiding, vergunningentraject en de uiteindelijke bouwuitvoering.

Duurzame verbouwing woonboerderij

Duurzaam woonhuis:

Door een combinatie van hoogwaardige isolatie en slimme installaties is het met de huidige innovatieve technieken goed mogelijk uw woonhuis energiearm en milieubewust vorm te geven. De kunst van duurzaam bouwen is dan ook ontwerpbeslissingen en toepassingen te integreren door de juiste partijen al vroeg bij het bouwproces te betrekken. Bijvoorbeeld de installateur die al in de ontwerpfase meedenkt over de toepassing van de installatie. De kosten voor gas, water en elektriciteit zijn vaste maandelijkse lasten. Investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen en spouwmuurisolatie is tegenwoordig relatief snel terug verdiend en heeft direct effect op het terugdringen van de vaste lasten. Voldoende ventilatie in de woning is belangrijk voor de aanwezigheid van voldoende verse lucht. Het natuurlijk voorverwarmen van de lucht is bijvoorbeeld mogelijk door de toepassing van een serre aan de woning maar ook door toepassing van innovatieve mechanische ventilatiesystemen met CO2 vraaggestuurde ventilatie valt veel energie te besparen. Door materiaalkeuzes en ontwerp af te stemmen op de gebruiksduur kan onnodig onderhoud worden voorkomen.

Architectonische toepassing passieve zonneenergie bij woonboerderij

Duurzaamheid advies woonhuis:

Er zijn meerdere oplossingen te bedenken als het gaat om duurzame en energiezuinige architectuur. Het maken van de juiste keuzes op het gebied van milieubewust bouwen is voor elk project maatwerk. Tijdens de bestek en bouwvoorbereidingsfase is de keuze van materialen steeds aan de orde en zal in nauw overleg met u worden afgestemd. Als ervaren architect in Limburg adviseert HKL architecten graag bij het samenstellen van de juiste duurzaamheid en energie besparings maatregelen die bij uw bouwproject passen om zo te komen tot een woonhuis met een gezond en prettig binnenklimaat.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overleg zodat wij u van aanvullende en op uw project afgestemde informatie kunnen voorzien.